Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

Kaszt- és barlangvédelem, ismeretterjesztés

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a több mint 100 éves múltra visszatekintő szervezett magyar barlangkutatás legismertebb, és legszélesebb tagsággal bíró országos társadalmi szervezete. Egykori és mai vezetői és tagjai között számos elismert, a természettudományok terén kiemelkedő tevékenységet folytató kutatóval büszkélkedhet.

Célja évtizedek óta ugyanaz: a karsztok megismerése, barlangok feltárása, dokumentálása, a földalatti értékek - barlangok, élőviláguk és a felszín alatti vizek – megóvása a népes magyar barlangkutató és barlangjáró közösség összefogásával és közreműködésével. A Társulat mindig is nagy hangsúlyt fektetett az elért eredmények dokumentálására, hazai és nemzetközi kapcsolattartásra és az ismeretterjesztésre. Rendezvényeinken a barlangászok és (még) nem barlangász érdeklődők minden korosztálya számára kínálunk programokat. Nem feledkezünk meg a hátrányos helyzetűekről se – Verocs szakosztályunk bő másfél évtizede hetente vezet barlangi élményterápiás túrákat sérült gyerekeknek. Évente barlangász-találkozót, tudományos konferenciát szervezünk és kiadjuk a hazai barlangkutatás több mint 50 éve folyamatosan megjelenő folyóiratát, a Karszt és Barlangot.

Fotó: Egri Csaba

Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat – Kaszt- és barlangvédelem, ismeretterjesztés
1025 Budapest, Pusztaszeri u. 35., Telefon: (06-70) 881-1477
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Honlap: www.barlang.hu

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.